Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tv-serie over wonen in wijk Sterrenberg

5 december 2013 Door de redactie Geen reacties

Vanaf 12 december zendt RTV Utrecht de zesdelige televisieserie Nieuwe Buren uit over Sterrenberg in Huis ter Heide. In deze nieuwe wijk hebben 250 cliënten van Abrona een nieuwe woning gekregen én nieuwe buren: de kopers en huurders van ruim 400 marktwoningen. Te zien is hoe Sterrenberg verandert van een instellingsterrein naar een woonwijk voor mensen met en zonder verstandelijke beperking.

De serie neemt de kijker met beelden van vroeger mee terug in de tijd, vanaf de oprichting in 1928 tot aan nu. We volgen Marjolein en Jeroen, twee mensen met een verstandelijke beperking die al jaren op Sterrenberg wonen. Wat vinden zij van alle veranderingen? Wat komt er allemaal op hen af? Via Marjolein en Jeroen komen we in contact met andere hoofdpersonen: hun familie, vrijwilligers, Abrona medewerkers en hun nieuwe buren in de wijk.

De eerste uitzending is op donderdag 12 december om 7.10 uur in de ochtend met ieder uur herhaling t/m 16.10 uur. Daarna om 17.25 uur met ieder uur een herhaling. De andere uitzenddata zijn donderdag 19 december 2013 en 2, 9, 16 en 23 januari 2014 op RTV Utrecht.

Bekijk een trailer van Nieuwe Buren op de website van Abrona

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!