Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tv-programma verkent droombaan in gehandicaptenzorg

20 november 2019 Door de redactie Geen reacties

In het Rtl 4-programma ‘Later als ik Groot ben…’ neemt presentator Jochem van Gelder kinderen mee naar hun droombaan en mogen ze die voor een dag ervaren. In de aflevering van afgelopen week, die inmiddels online is te bekijken, is Fleur uit Zuidoostbeemster te zien die verpleegkundige in de gehandicaptenzorg wil worden. Begeleidster Wendy van zorgorganisatie Esdege-Reigersdaal ging met Fleur aan het werk deze dag.

Jochem van Gelder vraagt in zijn tv-programma: ‘Wat wil jij later worden?’ Het programma gaat over kinderen die al jong weten wat voor werk ze later willen gaan doen. Het wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder.

In de aflevering van afgelopen week was Fleur te zien die verpleegkundige binnen de gehandicaptenzorg wil worden. Samen met Jochem komt Fleur er achter wat er allemaal bij het beroep verpleegster komt kijken.

En om te kijken of ze het ook in de vingers heeft kwam Fleur een dagje meelopen bij een woning van zorgorganisatie Esdege Reigersdaal in Heerhugowaard. Begeleidster Wendy liet Fleur veel kanten van het werk als begeleider zien. De filmploeg maakte opnames met Fleur bij enkele bewoners van woonlocatie de Otter. Annemiek liet haar bloeddruk meten, Riet kreeg een lekkere handmassage, bij Fons mocht Fleur zijn gehoorapparaat indoen en met Jacco ging ze een stuk fietsen.

De aflevering waarin Fleur, Annemiek, Riet, Fons, Wendy en Jochem te zien zijn is online terug te kijken en was vorig weekend te zien bij RTL4. Ook wordt de aflevering daar nog herhaald op 23 februari 2020 om 11:30 uur.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!