Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Trofeeën voor vernieuwende projecten in de gehandicaptenzorg

12 december 2011 Door de redactie Geen reacties

De Talentenbank uit Boxmeer heeft de Dichterbij trofee gewonnen, en werd door de vakjury gekozen als het meest innovatieve van de ingediende projecten. Het publiek koos theaterproductie 'Bos op je pad' uit en het project 'Empowerment' kreeg de stimuleringstrofee van de Raad van bestuur van Dichterbij.

Deze drie projecten hebben volgens de drie jury's op een positieve en vernieuwende manier bijgedragen aan een ongedeelde samenleving.

Talentenbank
De talentenbank in Boxmeer heeft tot doel de verbinding met wijkbewoners te maken door de talenten van mensen met een beperking in te zetten om daarna met andere wijkbewoners van elkaars talenten gebruik te maken.

Bos op je pad
Ook publiekswinnaar theaterproductie 'Bos op je pad' uit Horst/Venray laat de samenleving kennismaken met de talenten van mensen met een verstandelijke beperking. De samenwerking met de toneelvereniging de Vrije Spelers uit America draagt bij aan het proces van integratie.

Belangenbehartigers
De Raad van bestuur koos voor de stimuleringstrofee van Dichterbij voor het project 'Belangenbehartigers' binnen het programma 'Empowerment.' Dit programma heeft als doel mensen met een verstandelijke beperking beter in staat stellen zelf te kiezen en te doen. De acht belangenbehartigers zijn mensen die ondersteuning krijgen van Dichterbij. Zij zijn opgeleid om gesprekken met andere cliënten te voeren over de onderwerpen wonen, veiligheid en gezondheid. Zij zorgen als ervaringsdeskundigen voor rust en vertrouwen in het gesprek. In januari start Dichterbij samen met anderen de opleiding 'Ervaringsdeskundige' op de Fontys Hogeschool.

Lees meer op www.dichterbij.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!