Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Triade krimpt in met 190 arbeidsplaatsen

8 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Triade in Flevoland zal de komende jaren 190 volledige arbeidsplaatsen afstoten. De medewerkers zijn dinsdag geïnformeerd over de maatregel. Oorzaak, aldus de website van Triade: "De overheid bezuinigt op de zorg. De gehandicaptensector en de jeugdzorg worden hard getroffen. De bezuinigingen hebben zijn weerslag op organisaties zoals Triade. Triade is een gezonde organisatie en wil dat in de toekomst blijven, zodat zij zorg en ondersteuning kan blijven bieden aan mensen die dat nodig hebben. Om dat te realiseren moet Triade vanwege de overheidsbezuinigingen maatregelen nemen, die cliënten en medewerkers persoonlijk raken."

Door de overheidsmaatregelen daalt de omzet van Triade de komende 10 jaar met ongeveer 23% , waarvan 17% in 2015 en 2016. Een belangrijke maatregel om de organisatie financieel gezond te houden, is het verminderen van arbeidsplaatsen.

Sociale gevolgen
Naast het afstoten van vastgoed zal Triade moeten inkrimpen op personeel. "Triade doet haar uiterste best om de krimp te realiseren met zo min mogelijk schade voor cliënten en medewerkers," aldus de directie in een bericht op de website van Triade. "Om de sociale gevolgen voor medewerkers te beperken sturen we zoveel mogelijk aan op natuurlijk verloop en beëindiging van tijdelijke contracten. Op basis van de nu bekende bezuinigingen gaat het om een reductie van 190 volle banen (fte), waarvan 83 fte tijdelijk contracten. Voor de vaste contracten gaat het om een krimp van in totaal 107 fte. 'De bezuinigingen hebben consequenties voor iedereen, cliënten en medewerkers. Wij zullen medewerkers zo goed mogelijk begeleiden en scholen. De arbeidsmarkt is echter de komende jaren krap. Om het proces goed te doorlopen zijn we met de vakbonden en ondernemingsraad in gesprek."

Bij Triade werken nu 1.657 mensen, die samen met 350 vrijwilligers 1.971 cliënten begeleiden.
Lees meer op de website van Triade

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!