Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Trajectum trekt twee miljoen euro uit voor onderbezetting na acties medewerkers

19 april 2017 Door de redactie Geen reacties

De Raad van Bestuur van Trajectum, een instelling voor forensische gehandicaptenzorg in Noord- en Oost-Nederland, stelt ruim twee miljoen euro beschikbaar om de onderbezetting aan te pakken. Medewerkers van de organisaties voerden een maand geleden actie en boden een bundel verhalen aan het bestuur aan met schrijnende voorbeelden van de werkdruk bij de organisatie.

De medewerkers van Trajectum voerden verschillende acties om de gevaarlijke situaties op de werkvloer door onderbezetting aan te kaartten. Eén daarvan was het samenstellen van het boekje ‘Onderbezetting, De echte verhalen’.

Het bestuur van Trajectum trekt nu extra geld uit om de personeelsbezetting te verbeteren. Ook heeft de organisatie aangegeven samen met de betrokken vakbonden op te willen trekken richting de politiek om druk uit te oefenen voor hogere tarieven voor de forensische gehandicaptenzorg.

“Dit is een goede eerste stap,” aldus Camara van der Spoel, bestuurder FNV. “De Raad heeft eindelijk echt geluisterd naar de medewerkers. Er is toegezegd dat er per direct voldoende personeel wordt aangenomen om de structurele onderbezetting én de onderbezetting bij ziekteverzuim aan te pakken.”

Van der Spoel waarschuwt nog wel: “De Fnv-leden bij Trajectum houden uiteraard scherp de vinger aan de pols. Als de maatregelen onvoldoende zijn of geen structurele oplossing blijken, dan staan we zo weer voor de deur van de Raad van Bestuur.”  |


Lees ook:
Gevaarlijke situaties door onderbezetting bij Trajectum

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!