Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Training voor ervaringsdeskundigheid in onderzoek

15 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Wat is wetenschappelijk onderzoek eigenlijk? En wat doe je in de verschillende onderzoeksfasen? Dat leren ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking in de nieuwe training van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB).

Deze Academische Werkplaats van Tranzo/Tilburg University vindt het belangrijk dat ervaringsdeskundigen hun medewerking verlenen aan en ook meedenken over onderzoeken die over hen gaan. De training Ervaringsdeskundigheid in onderzoek is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die de opleiding tot ervaringsdeskundige hebben afgerond.

De training die bestaat uit zes leerbijeenkomsten wordt gegeven door een duo, bestaande uit iemand met kennis en ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en een ervaringsdeskundige co-trainer. Zij leren de deelnemers wat wetenschappelijk onderzoek inhoudt, welke onderzoeksfasen er zijn. Ook is er aandacht voor het stellen van (open) interviewvragen. Meedoen aan de training is gratis en de deelnemers oefenen het geleerde in de praktijk met een klein eigen onderzoek.

Wie geïnteresseerd is in de training Ervaringsdeskundigheid in onderzoek kan contact opnemen met Luciënne Heerkens van de AWVB via awvb@tilburguniversity.edu.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!