Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Toolbox voor het bevorderen van morele reflectie

13 september 2023 Redactie Klik Geen reacties

Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, heeft de Toolbox voor Morele Reflectie ontwikkeld, bedoeld voor zorgorganisaties die de morele reflectie van zorgmedewerkers en teams willen bevorderen.

De Toolbox voor Morele Reflectie is ook letterlijk een doos, gevuld met bladen vol oefeningen waarmee zorgmedewerkers het morele kompas samen kunnen afstellen. Elke oefening bevat een korte beschrijving met het doel, hoe en wanneer het te gebruiken is en een tijdsaanduiding. De doos kan op verschillende afdelingen van de organisatie neergezet worden.

Sommige oefeningen zijn laagdrempelig zodat iedere zorgmedewerker ze zonder begeleiding kan gebruiken, maar voor andere is bijvoorbeeld een opgeleide gespreksleider moreel beraad nodig.

Workshop
Reliëf adviseert om onder begeleiding met de Toolbox te gaan werken; dit kan in de vorm van een workshop. Medewerkers krijgen dan 3 uur uitleg over de tools, waarbij ook ruimte is om in groepsverband of duo’s te oefenen met het materiaal.  |

De Toolbox voor Morele Reflectie is verkrijgbaar voor € 50, dit is exclusief verzendkosten. Er geldt 10 procent korting op bestellingen boven de 25 stuks. Meer informatie over de toolbox is te vinden op de website van Reliëf. De doos is te bestellen via academie@relief.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!