Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Toekomst atelier Herenplaats en theater Maatwerk onzeker

11 november 2013 Door de redactie Geen reacties

Stichting Pameijer in Rotterdam is op zoek naar een mogelijke voortzetting van galerie/atelier Herenplaats en theater Maatwerk. De twee werkprojecten voor talentvolle cliënten komen financieel in de knel als ze in 2015 niet meer uit de Awbz kunnen worden gefinancierd.

Op de website van Pameijer staat: "Theater Maatwerk en galerie/atelier Herenplaats zijn mooie voorbeelden waar de talenten van cliënten een plek krijgen. Talenten op het gebied van kunst en cultuur die zelfs in het buitenland erkenning krijgen. Beide vormen van dienstverlening hebben dan ook altijd een bijzondere functie vervuld. De veranderingen en bezuinigingen in de zorg maken echter dat beide voorzieningen in de huidige opzet niet toekomstbestendig zijn."

Geld toeleggen
Een deel van de activiteiten die nu nog uit de Awbz wordt gefinancierd gaat over naar gemeenten, die daar minder geld voor krijgen. Pameijer moet al jaren geld toeleggen op het theater en het atelier aangezien de kosten aanzienlijk hoger zijn dan de opbrengsten. Atelier Herenplaats en theater Maatwerk kunnen in elk geval niet op de oude manier doorgaan.

Financieel dekkend
In 2014 blijft Pameijer het theater en Herenplaats financieren. In de tussentijd wordt onderzocht hoe de kunst- en cultuuractiviteiten in overleg met cliënten, medewerkers, verwanten, gemeente en plaatselijke organisaties financieel dekkend kunnen worden voortgezet.

Op de Facebook pagina van Klik staat een oproep voor steunbetuigingen tegen de sluiting van Herenplaats.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!