Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tineke Trofee voor begeleider Herman Verheul van Amerpoort

2 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Kunstenaar Herman Verheul, al 36 jaar begeleider van mensen met een verstandelijke beperking bij Amerpoort, heeft 26 april de Tineke Trofee ontvangen uit handen van Max-presentatrice Tineke de Nooij. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Herman Verheul werkt al 36 jaar als begeleider bij de Baarnse zorgorganisatie en hij brengt zijn passie voor kunst daar over op de cliënten. Hij was een van de eersten die in Utrecht een expositie organiseerde van outsider art: kunstwerken die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking.

Tineke de Nooij blijkt een groot fan. “Al jaren bewonder ik kunstschilder Herman Verheul om wat hij doet met zijn pupillen van Amerpoort. Het resulteerde in gepassioneerde, met liefde geschilderde schilderijen, serviezen en kunstagenda’s. Deze kunst vol fantasie van deze mensen met een verstandelijke beperking hing al op veel tentoonstellingen, zelfs in New York. Herman is in staat deze leerlingen het meest creatieve uit zichzelf te laten halen en gelukkig en trots te laten zijn om wat ze presteren”, zegt de presentatrice. Ze overhandigde de trofee tijdens haar TinekeShow op NPO Radio 5.

De prijs is bedoeld om een vijftigplusser in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op welke manier dan ook. Tineke was vorig jaar de eerste die de trofee ontving uit handen van Max-directeur Jan Slagter.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!