Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tiende editie Prokkelweek bijna van start

7 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

De Prokkelweek bestaat 10 jaar. De week vindt jaarlijks in juni plaats. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Dat kan overal gebeuren: op het werk, in de wijk, in je vrije tijd, op school, bij het sporten. Er worden samen activiteiten ondernomen, zoals schilderen, sporten, eten.

De Prokkelweek is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. De aftrap vindt maandag 12 juni plaats in Utrecht met de ProkkelSterrenslag. Dat is een zeskamp met tachtig teams die elk bestaan uit vijf mensen met en vijf zonder verstandelijke beperking. Een leuke manier om elkaar te leren kennen en waar je rekening mee moet houden.

Prokkelstage
Donderdag 15 juni is uitgeroepen tot Nationale Prokkeldag. Dan gaan heel veel mensen met een verstandelijke beperking een dagje stage lopen bij een bedrijf: de gemeente, de slager, een basisschool. Dat mag overigens ook op andere dagen in de Prokkelweek. Benieuwd naar alle activiteiten die in de Prokkelweek worden gehouden? Op de website www.prokkel.nl vind je een overzicht.

Gouden Prokkels
De Prokkelweek levert eind juni ook nog eens drie Gouden Prokkels op. Deze prijzen zijn bedoeld om anderen te laten zien hoe deze speciale week kan bijdragen aan de realisatie van een meer inclusieve samenleving. De prijzen worden uitgereikt in drie categorieën:

  • mensenrechtenprokkel
  • prokkelen in de samenleving
  • innovatie/originaliteitsprokkel.


Bekijk de genomineerden in elke categorie.

De prijsuitreiking vindt plaats op 30 juni van 15.00 tot 17.0 uur in het bedrijfsrestaurant van PwC/CMS aan de Newtonlaan in Utrecht. Wie hierbij graag aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!