Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tien trotse winnaars van de Special Media Awards

16 november 2022 Door de redactie Geen reacties

De winnaars van de Special Media Awards zijn donderdag 10 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Beeld en Geluid te Hilversum. Het was een spannende dag voor de dertig genomineerden.

De Special Media Awards, een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort, worden sinds 2018 uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Ook zij moeten digitaal mee kunnen doen en mediawijs worden. Daarom is de uitreiking ook gedaan in de Week van de Mediawijsheid. Irene Moors en Kevin van den Berg presenteerden het event.

Dit jaar kwam een recordaantal aanmeldingen binnen: 171 inzendingen. Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: "Het is echt een cadeautje om elk jaar weer meer inzendingen te krijgen. Steeds meer mediamakers die het lef hebben om zich aan te melden. Die trots zijn op wat zij maken.”

Van deze inzendingen gingen er dertig door naar de finaledag.

Uiteindelijk selecteerde de vakjury de winnaars in tien categorieën.

De winnaars kregen een award, gemaakt door cliënten van ASVZ, een prijzenpakket van MediaJungle, Klare Koek en een bos bloemen.

Benieuwd naar het jurycommentaar, links naar de winnende socialmedia-accounts en de aftermovie (die binnenkort klaar is)? Ga dan naar de website van de Special Media Awards. De uitreiking terugkijken kan ook, via YouTube.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!