Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Therapeutisch wiegplateau voor mensen met ernstige beperkingen

29 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Op een locatie van ’s Heeren Loo in Overijssel is een speciaal wiegplateau geplaatst in de binnentuin van zes woningen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Persoonlijk begeleider Wendy de Haardt-Branderhorst schrijft erover op LinkedIn.

Wendy is altijd op zoek naar passende activiteiten voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking. “We hadden een wens, we wilden een soort schommel waarmee je langzaam met de cliënt kon wiegen. En waar je samen op kan, zodat je contact kan blijven houden. The Sensory Shop is met onze wens aan de slag gegaan, en hebben dit geweldige wiegplateau voor ons gemaakt. De eerste reacties van de cliënten waren geweldig. We gaan hier heel veel plezier aan beleven!”

Naast persoonlijk begeleider is Wendy ook ambassadeur van de campagne Ik ga EMB. Op de Facebook-pagina van Ik ga EMB is bij 16 mei een filmpje te zien waarin een van de cliënten in haar rolstoel op het wiegplateau staat en heerlijk heen en weer wiegt. Wendy had een plaatje van zo’n wiegplateau gezien, maar kon in Nederland geen bedrijf vinden dat dit verkocht. Uiteindelijk heeft The Sensory Shop het plateau nagemaakt van dat plaatje. Gezien de reacties op Facebook en LinkedIn is er vanuit de gehandicaptenzorg veel belangstelling voor deze bijzondere schommelconstructie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!