Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Theaterwerkplaats voor mensen met verstandelijke beperking treedt op met Stef Bos

29 mei 2018 Door de redactie Geen reacties

In een bijzondere voorstelling op 8 juni In theater De Lampegiet in Veenendaal delen zanger en verhalenverteller Stef Bos en acteurs met een verstandelijke beperking van Momo Theaterwerkplaats herinneringen en levensverhalen.

De zanger en oud-Veenendaler Bos werkte nooit eerder samen met een groep mensen met een verstandelijk beperking, vertelde hij in een interview met de Gelderlander. Hij had zelfs nog nooit van Momo gehoord. Toch is het niet zo vreemd dat ze met elkaar in contact zijn gekomen. Het initiatief ging uit van de theaterwerkplaats, geholpen door oude contacten van Bos uit Veenendaal. Een van de deelnemers van Momo is de kleinzoon van Ko Tak, de ‘slager op de hoek’ uit zijn jeugdperiode in Veenendaal. En de dochter van die slager had hij weer teruggezien in een radioprogramma. Zo is het balletje gaan rollen.

Geraakt
De kennismaking tussen de Momo-deelnemers en Bos leverde tranen op bij de zanger. “Ik kwam hier en ze hadden wat improvisaties voorbereid op mijn liedjes. Een van de stukjes raakte me zo dat de tranen over mijn wangen liepen”, zei Bos in het interview.

Bij de spelers van Momo kan de zanger zichzelf zijn. Hij noemt ze oprecht, zonder maskers, daar houdt hij van. Bos heeft nu een aantal keren samen met de groep gerepeteerd, en voordat de voorstelling op 8 juni wordt opgevoerd, oefent hij nog een paar keer mee. De Momo’s zijn er echter al een jaar mee bezig, vertelt artistiek leider Ellis Hiensch. “Dan hebben ze wel eens niet zo’n zin om aan de gang te gaan. Als Stef dan binnenkomt is er ineens een explosie van energie.”

In de voorstelling En Toen reist verhalenverteller Stef Bos, ook wereldreiziger, met de deelnemers van
Momo Theaterwerkplaats langs de belangrijkste levensgebeurtenissen en ervaringen van ons allemaal. Na afloop is er een hapje en een drankje en kunnen de bezoekers kennismaken met alle spelers in een meet & greet.

Geïnteresseerd? Tickets zijn via
de website van de Lampegiet te bestellen. De voorstelling op 8 juni begint om 20.00 uur. Bekijk de trailer van de voorstelling.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!