Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Theaterfestival en symposium over inclusief theater maken

11 oktober 2023 Redactie Klik Geen reacties

In Leiden vindt op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 oktober het inclusieve theaterfestival Ongekend Talent plaats, georganiseerd door de Vereniging Ongekend Talent (VOT). Voorafgaand aan dit festival is er op die vrijdag een landelijk symposium over het onderwerp inclusief theater maken.

De binnenstad van Leiden wordt vanaf vrijdagavond 13 oktober bevolkt door allerlei acts op straat, maar ook in theaters, musea en op het stationsplein is een divers programma. Het doel van het festival is het structureel zichtbaar maken van acteurs met een beperking en ervoor zorgen dat zij gelijke kansen krijgen in kunst- en cultuuraanbod.

Een van de oudste inclusieve theaterwerkplaatsen van Nederland, Stichting MOMO uit Ederveen, is uitgenodigd op de opening van het festival op vrijdagavond te verzorgen. MOMO-dansers uit Ede, Wageningen en Veenendaal nemen bezoekers mee in de wereld van inclusieve dans onder leiding van  Yuliya Globa.

Voor de vrijdagavond en de zaterdag zijn afzonderlijke festivalbandjes verkrijgbaar (voor vrijdag 5 euro, voor zaterdag 10 euro, voor beide dagen 12,50 euro) waarmee toegang tot de voorstellingen en acts te verkrijgen is. Een overzicht van het programma is te vinden op de website festivalongekendtalent.nl

Symposium
Vereniging Ongekend Talent houdt het symposium op vrijdag 13 oktober in samenwerking met Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Ook tijdens deze bijeenkomst van 11.00 tot 17.00 uur zijn voorstellingen te zien, in combinatie met nagesprekken en co-creaties met mogelijkheid tot netwerken. De voorstellingen, workshops en lezingen zijn bij evenementencentrum Scheltema Leiden. Het programma is online te vinden. Kaarten kosten 50 euro (studenten 25 euro) en zijn via de ticketshop van het festival te koop.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!