Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Theater ‘Hond in de nacht’ over jongen met autisme

4 augustus 2021 Door de redactie Geen reacties

Van Mark Haddon kwam in 2003 de roman The curious incident of the dog in the nighttime uit, over de 15-jarige Christopher die een vorm van autisme heeft. De toneelbewerking van The National Theatre in London is inmiddels over de hele wereld te zien. Vorig jaar is een Nederlandse bewerking gemaakt. Vanwege de lockdown zijn de voorstellingen pas vanaf 13 september 2021 te zien.

Deze productie van de Theateralliantie wordt geregisseerd door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.

Christopher is een jongen die van wiskunde en van lijstjes en patronen houdt, en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord, gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is vanaf 13 september te zien in theaters door heel Nederland, het eerst in Groningen. Kijk voor een lijst met plaatsen/data en het boeken van tickets op https://hondindenacht.nl/. De voorstelling loopt tot en met 5 december; de laatste 2 voorstellingen zijn in Breda.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!