Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

The A Word: Brits drama over kind met autisme

14 februari 2017 Door de redactie Geen reacties

In februari lanceert BBC First de dramaserie The A Word, over een chaotisch gezin dat vooral draait om een kind met autisme. De eerste van de reeks afleveringen van The A Word is te zien op dinsdag 21 februari om 21.00 uur op BBC 1.

The A Word is een serie over een gezin dat moeite heeft met communiceren. Niet omdat ze niet slim, grappig of adequaat zijn, maar omdat er een kloof zit tussen hun diepste gevoelens en het uitdrukken van die gevoelens.

In het midden van het gezin staan Alison en Paul Hughes, twee dertigers die een leven aan het Lake District willen opbouwen samen met hun twee kinderen: Rebecca en de vijfjarige Joe. Een dromerig jongetje dat nooit zonder koptelefoon te zien is. Joe leeft in een wereld van routine, op het ritme van punk beats, new wave en indie-klassiekers.

Totdat hij naar school moet. Daarna wordt Joe als egocentrisch, asociaal, zelfs beetje achtergesteld en zeer vreemd ervaren. Maar wanneer Eddie, de broer van Allison, en zijn vrouw terug naar het ouderlijk huis keren om hun huwelijk te redden, zijn zij de eerste die suggereren dat er wellicht iets ernstigers met Joe aan de hand is.

The A Word gaat op dinsdag 21 februari om 21:00 uur in première op BBC 1.
Bekijk de trailer.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!