Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Terugluistertip over inclusieve scholen

30 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

Psycholoog, docent en onderzoeker Jacqueline Schenk was te gast bij het NPO Radio 1-programma De Nacht van KRO-NCRV en sprak daar onder meer over inclusieve scholen, waar kinderen met en zonder beperking onderwijs krijgen.

Schenk zet zich in voor ‘herwaardering van de niet-gemiddelde mens’, waarbij de omgeving een cruciale rol speelt. Mensen hebben snel vooroordelen, zien vooral de beperking en niet de mogelijkheden van een persoon met een handicap, het komt allemaal voorbij in het gesprek.

Samen naar school
Tussendoor is er een reportage over een Samen naar Schoolklas in ’s Gravenzande, waar naast reguliere klassen ook een klas met ‘meer bijzondere leerlingen’ is. Deze kinderen met een beperking hebben eigen lessen, maar komen ook geregeld in de reguliere klassen, om samen te lezen bijvoorbeeld. En uiteraard wordt er samen gespeeld op het schoolplein.

In het tweede uur van de uitzending beantwoordt Schenk vragen van luisteraars en gaat ze in gesprek met paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster. Hij heeft al veel bereikt in zijn streven om mensen te laten zien dat hij meer is dan zijn handicap.

Kijk en luister deze uitzending van De Nacht van KRO-NCRV terug.  | 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!