Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Terugkijktip: congres dementie herkennen bij mensen met verstandelijke beperking

2 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

KansPlus hield op 18 maart het onlinecongres (H)erken jij dementie?, over het herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Het werd gevolgd door 150 mensen, vooral ouders, broers en zussen van cliënten, deels vergezeld door een zorgprofessional. KansPlus biedt de mogelijkheid het congres deels terug te kijken.

Terugkijken is mogelijk via de website van KansPlus. Je hebt de keuze uit workshops (onder meer over signalen & diagnostiek, dementietafels & kennisnetwerken, dagactiviteiten voor ouderen), lezingen, interviews, een quiz en cartoons.

KansPlus roept geïnteresseerden op om beelden en presentaties niet zelf te delen, maar te verwijzen naar de bewuste webpagina.

De Hartekamp Groep doet mee aan de proeftuin (H)erken jij dementie?. Binnen de organisatie was er weinig kennis over dementie. Daarom ontwikkelden Ayuna Keeman en Christel van der Voort een praatkaart. Deze helpt om in gesprek te gaan met ouder wordende mensen met dementie. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de stijl van begeleiden, mogelijke aanpassingen van de woning, de toekomst van de cliënt en het meenemen van de familie in dit onderwerp. De praatkaart is te downloaden op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector. Daar vind je ook meer informatie over de kaart en de proeftuin.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!