Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Telefoonlijn en videokanaal voor cliënten die thuis zitten

1 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Veel mensen met een verstandelijke beperking zitten thuis zonder bezoek. Ontzettend vervelend. Los van de angst en onzekerheid waarmee zij moeten omgaan, gaat ongetwijfeld de verveling ook toeslaan. Zorgorganisatie Philadelphia heeft daarom een speciaal platform en videokanaal op internet gemaakt: ‘Hallo Thuis’. Zorgorganisatie Aveleijn heeft een speciale ‘telefoonleijn’ geopend, voor bewoners, ook van locaties buiten Aveleijn, om een gezellig praatje te maken of tips te krijgen voor thuisactiviteiten.

Op www.philadelphia.nl/hallothuis is meer te lezen over het videokanaal Hallo Thuis! van Philadelphia voor mensen met een verstandelijke beperking. De uitzendingen volgen een vaste dagstructuur en zijn voor iedereen te bekijken, of je nu zorg krijgt bij Philadelphia of ergens anders.

Er zijn de hele dag video’s te zien en ook een eigen journaal elke dag om 19 uur, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. In films krijg je tips om te knutselen en dingen te leren. Ook komt er veel muziek voorbij en is er elke dag om 17 uur een muziekquiz. En uiteraard zijn er video’s om in beweging te blijven, zoals boksen, Fit@Home en dansen.

Je kunt je ook via YouTube op het kanaal van Hallo Thuis abonneren.

Telefoonlijn
Zorgorganisatie Aveleijn heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor een gezellig praatje of tips voor activiteiten op de eigen kamer. Het telefoonnummer is 074-2651168 (normaal tarief) en dagelijks bereikbaar tussen 10:00 en 16:00 uur. Bij deze ‘Telefoonleijn’ kunnen bewoners van woonlocaties binnen en buiten de zorgorganisatie terecht.

“Dit soort telefoonlijnen zijn bekend in de ouderenzorg, maar er was nog geen variant voor de verstandelijk gehandicaptenzorg”, aldus Aveleijn in haar persbericht. De Telefoonleijn wordt bemand door de medewerkers van Aveleijn Bureau Evenementen, waarvan de activiteiten momenteel tot minimaal tot juni waren afgelast door de coronamaatregelen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!