Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tekort aan goed personeel

18 april 2011 Door de redactie Geen reacties

Eenderde van de medewerkers in de zorg werkt regelmatig 's avonds en 's nachts met minder collega's dan vereist. Eenzelfde percentage werkt regelmatig met onervaren of onvoldoende opgeleide collega's. Dit blijkt uit onderzoek van Abvakabo Fnv.

In het onderzoek onder leden van Abvakabo FNV in de zorg is de werknemers gevraagd naar roosters, arbeidstijden en mogelijkheden voor verlof. 1355 medewerkers deden mee.

Bij eenderde van de medewerkers komt het vaak of altijd voor dat hun rooster door ziekteverzuim op de afdeling verandert.Voor een op de vier medewerkers is het heel slecht mogelijk om op het gewenste moment vakantiedagen op te nemen.

Abvakabo FNV zal de resultaten melden in de cao-onderhandelingen, die op dit moment gevoerd worden voor de medewerkers in de Ziekenhuizen, in de Gehandicaptenzorg en in de Geestelijke Gezondheidszorg. Cao-onderhandelaar Elise Merlijn: "De komende jaren zijn er heel veel mensen nodig in de zorg. Goede arbeidsvoorwaarden zijn cruciaal om mensen in de zorg te behouden en nieuwe mensen aan te trekken. Verder moeten medewerkers zorg van voldoende kwaliteit kunnen leveren."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!