Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tbs en cel geëist voor kindermoord

13 april 2010 Door de redactie Geen reacties

Het Openbaar ministerie heeft een jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een verstandelijk gehandicapte vrouw die haar 3-jarig zoontje heeft vermoord. De moeder (46) verstikte hem een aantal jaren geleden met een kussen. Een paar dagen eerder had zij eenzelfde poging gedaan, maar toen kwam ze tot inkeer en belde ze 112. Het jongetje werd opgenomen in het ziekenhuis en mocht na een paar dagen weer naar huis.

De vrouw was bang dat de Raad voor de kinderbescherming het kind bij haar zou weghalen. Ze is momenteel op vrije voeten. Aanvankelijk ging ze vrijuit omdat onduidelijk was waaraan het kind was overleden.

Een rechercheur die in 2004 was betrokken bij het onderzoek, kaartte de zaak aan bij een coldcase-team, dat nader onderzoek deed; daarop werd de vrouw vorig jaar alsnog aangehouden. Ze heeft bekend.

Ook de vader van het jongetje is verstandelijk gehandicapt. De Officier van justitie noemde tijdens het proces het onbegrijpelijk dat de vrouw niet veel eerder is opgenomen in een inrichting voor verstandelijk gehandicapten. Zij zou haar kind nooit goed hebben kunnen verzorgen en 'heeft hulpverlening buiten de deur gehouden.'

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!