Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Talkshow in theaters over psychiatrie en lvb

7 september 2020 Door de redactie Geen reacties

De talkshow ‘De Salon: waan of werkelijkheid?’ is komende weken te zien in theaters in Zuid-Nederland. Mensen uit de psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg gaan hierbij in discussie met het publiek over hoe wij eigenlijk omgaan met afwijkend gedrag.

De talkshow ging begin maart van start in de theaters in Tilburg en Roosendaal, waarna deze door corona gestaakt werd. In een kleine setting wordt het programma nu weer hervat. In Helmond, Breda en Eindhoven delen bijzondere stadsgenoten lokale verhalen in deze talkshow over psychiatrie.

De Stormkamer organiseert deze ontmoetingen op het snijvlak van theater en maatschappij. Centraal staat hierbij de vraag wat afwijkend gedrag is. Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal?

Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen de gasten in de talkshow de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid. De discussies worden afgewisseld met live muziek, performances en kunst in het decor van een café.

De talkshow is op 9 september in Helmond, 14 september in Breda en 4 oktober in Eindhoven bij te wonen. Meer informatie op www.stormkamer.nl/salon-waan-of-werkelijkheid/.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!