Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tactus lanceert Kenniscentrum Lvb en Verslaving

31 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Voorlichtings- en adviesbureau Tactus, gespecialiseerd iin verslavingszorg, heeft het Kenniscentrum Lvb en Verslaving gelanceerd. Een logisch gevolg van de aandacht die Tactus al jaren heeft voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die vanwege hun handicap een hoog risico op verslaving hebben.

De organisatie heeft een groot preventieaanbod en biedt scholing voor professionals. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek naar de samenhang van lvb en verslaving gedaan. “En nu lanceren we het Kenniscentrum Lvb en Verslaving waar al deze kennis wordt gebundeld,” vertelt Joanneke van der Nagel, psychiater bij Tactus. Zij is de initiatiefnemer van het kenniscentrum en promoveerde op het onderwerp.

Middelengebruik bij mensen met een licht verstandelijke beperking komt in alle leeftijdgroepen, Iq-niveaus en woonsettingen voor. Het gebruik in de omgeving van de cliënt blijkt de belangrijkste risicofactor te zijn.

Het
Kenniscentrum Lvb en Verslaving is bedoeld om de best mogelijke zorg voor verslaafden met een lvb te bieden en is te raadplegen via www.lvbenverslaving.nl.  |

Lees meer over dit onderwerp in de Klik Kennispocket Verstandelijke beperking & Verslaving.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!