Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Symposium over zorg aan kinderen met meervoudige en complexe problemen

23 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Koraal houdt op donderdag 21 april in Rosmalen het symposium ‘Samen werkt’, bedoeld voor professionals in (jeugd)zorg en onderwijs. Dit gaat over het belang van samenwerking in de zorg aan kinderen met meervoudige en complexe problemen. Deelname is gratis.

De Koraal-locaties De Hondsberg en De La Salle leveren onder meer zorg aan kinderen met meervoudige en complexe problemen. Het liefst Thuis, dat is wat Koraal beoogt als ze specialistische jeugdhulp biedt aan kinderen en jongeren met een cognitieve en/of adaptieve beperking. De behandeling is gebaseerd op de nieuwste inzichten en werkzame factoren. Hierbij gaat Koraal uit van Trauma Informed Care (TIC).

De koers die Koraal wil gaan varen houdt rekening met de impact van ingrijpende jeugdervaringen, de gevolgen van langdurige stress en het belang van de ouders, familie en persoonlijk netwerk. Dit vereist een specialistische aanpak voor deze kinderen en jongeren.

Behandeling
Tijdens het symposium leer je meer over TIC en krijg je te horen hoe je evidence based behandeling kunt toepassen in de praktijk bij kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. In de middag zijn er verschillende energieke en inspirerende workshops over de behandeling van kinderen, jongeren en het gezin. Je kunt kiezen uit:

• Sensorische informatieverwerking; het belang van een goede prikkelbalans
• Systeemtherapeutische werkvormen in de samenwerking met multigestresseerde gezinnen
• Samen Thuis
• Deeltijdbehandeling: een samenwerking tussen Koraal en Amarant
• Beweging als houvast.

Het symposium vindt plaats in PERRON-3 te Rosmalen en duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Meer informatie over het symposium ‘Samen werkt’ vind je op de website van Koraal, daar kun je je ook aanmelden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!