Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Symposium over ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag

19 januari 2022 Door de redactie Geen reacties

Kennisplatform EVB+ houdt op dinsdag 15 maart van 09.30 tot 16.30 uur het symposium ‘Samen kom je verder’. Dit symposium is interessant voor iedereen die professioneel of persoonlijk betrokken is bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+).

In de ochtend is er een plenair programma, waarbij het thema wordt toegelicht vanuit het perspectief van mensen met EVB+, medewerkers en ouders. Zo gaat actrice Romana Vrede met dagvoorzitter Paul Pardon in gesprek over hoe het is moeder te zijn van een zoon met autisme en een ernstige verstandelijke beperking. Ook is er aandacht voor probleemgedrag bij mensen met EVB+ en hoe begeleiders het verschil kunnen maken.

In de middag staan drie workshoprondes op het programma. Er is keuze uit 13 workshops, waaronder
- Slaap bij mensen met EVB+
- De aanpak van zelfverwondend gedrag
- Hartcoherentie
- Anders kijken naar probleemgedrag
- Herkennen en behandelen van trauma bij mensen met EVB+
- Advance Care Planning bij mensen met EVB+

Na afloop is er nog een borrel. Het symposium vindt plaats bij hotel en congrescentrum de Reehorst in Ede. Mochten de coronamaatregelen het niet toelaten om op locatie samen te komen, dan wordt een alternatief geboden. Kennisplatform EVB+ meldt dat je je dus gerust aan kunt melden. Doe je dit voor 15 februari, dan krijg je korting. |

Meer informatie over het congres is te vinden op www.congressenmetzorg.nl/congressen/symposiumsamenkomjeverder/

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!