Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Symbolische knuffel voor cliënten die niet op vakantie konden

11 november 2020 Door de redactie Geen reacties

De coronatijd is voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking vaak lastig te begrijpen. Eerst een lockdown, gevolgd door prachtige zomermaanden waarin vakanties massaal geannuleerd moesten worden. Om hen een hart onder de riem te steken, bedacht een in deze doelgroep gespecialiseerde reisorganisatie een ludieke actie.

Stichting Tendens Vakanties is inmiddels 25 jaar aanbieder van begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Om al hun vakantiegangers die dit jaar hun reis in het water zagen vallen, te laten weten dat er aan ze gedacht wordt, heeft de stichting er zaterdag 7 november voor gezorgd dat alle cliënten een bijenknuffel kregen: een miniatuurversie van de vakantiemascotte van Tendens. De knuffels zijn dankzij een groot vrijwilligersnetwerk al fietsend afgegeven bij de cliënten, om nog even te refereren waar het bij Tendens 25 jaar terug mee begon: fietsvakanties.

Met de actie ‘Geef een knuffel voor nu en de toekomst’ vraagt de reisorganisatie aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking én voor de toekomst van begeleide vakanties.

Op de campagnefoto staat Janneke, die al 12 jaar meegaat op vakantie. “Janneke is gek op knuffels. Met een bijenknuffel laten wij haar – en haar vakantievrienden - weten dat we hen niet vergeten, dat ze er nog steeds ‘bij’ horen en dat wij er alles aan doen om de vakanties mogelijk te blijven maken,” aldus Joost Bekkers, directeur van Tendens Vakanties.

Zie voor meer info over de actie de Facebookpagina van Tendens.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!