Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Surf Project voor kinderen met lvb breidt uit naar Camperduin

21 december 2016 Door de redactie Geen reacties

Stichting Surf Project, dat kinderen van 8 tot 18 jaar met Down, autisme en/of Adhd in de gelegenheid stelt kennis te maken met golfsurfen, gaat samenwerken met Quiksilver Surfschool in Camperduin. Daarmee is het de derde locatie (na Zandvoort en Ouddorp) waar het project actief is.

Van surfen groeit je zelfvertrouwen en het versterkt je sociale vaardigheden. Maar normaal gesproken komen kinderen met Down, autisme en/of Adhd niet snel in aanraking met de surfsport. Het vergt namelijk individuele professionele begeleiding in een aangepaste, rustige omgeving. Bij het Surf Project is die mogelijkheid er.

Suzanne van den Broek, oprichter van het Surf Project is trots op de samenwerking met Quiksilver Surfschool van De Jongens uit Schoorl. “Met deze uitbreiding kunnen we meer kinderen de kans geven om te komen surfen. Ook kinderen die nu op de wachtlijst staan. De inschrijving is open; kinderen uit heel Nederland kunnen worden aangemeld. Camperduin heeft een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking de structuur en duidelijkheid te bieden die ze verdienen.”

Het duurt nog even tot de kinderen in Camperduin terecht kunnen. Op drie zondagen in september gaan de kinderen met Down, autisme en/of Adhd onder een-op-eenbegeleiding het water in om te leren golfsurfen.

Klik schreef al
eerder over golfsurfen als behandelproject voor kinderen met een beperking.

Surf Project wordt vrijwillig gerund door professionals en is afhankelijk van sponsoring en donaties.

Voor meer informatie:
www.surfproject.nl. Daar kun je ook kinderen aanmelden voor het project.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!