Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Subsidie voor activiteiten die regie en participatie van cliënten verbeteren

24 augustus 2022 Door de redactie Geen reacties

Vermogensfonds FNO wil mensen in kwetsbare situaties helpen hun ervaren kwaliteit van leven te verbeteren. Hiervoor is het programma Klein Geluk opgezet. Vanaf 1 september kunnen organisaties voor mensen met een langdurige beperking weer een subsidieaanvraag indienen bij FNO. Er is voor de komende zeven jaar 8 miljoen euro beschikbaar.

Het programma Klein Geluk heeft in de afgelopen jaren al ruim 200 projecten op het gebied van materialen, dagbesteding en evenementen gefinancierd. Dat geld ging onder meer naar een supermarktsafari voor mensen met een licht verstandelijke beperking, waarin ze leren welke producten gezond zijn. En mensen met een visuele beperking konden toch van kunst genieten door een audiotour langs een kunstroute.

Het programma Klein Geluk is uitgebreid geëvalueerd en vond er aanvullend literatuuronderzoek plaats. Op basis van die uitkomsten is het nieuwe programma Klein Geluk opgezet, dat in september van start gaat.

Verbeteringen
Behalve relatief kleine donaties voor uitjes, activiteiten, materialen en dagbesteding wil het mensen uit de doelgroep aan het werk helpen, door ze in te zetten bij de werkzaamheden van het programma. Ook is er aandacht voor structurele verbeteringen voor de doelgroep. De vraag en behoefte vanuit de doelgroep staan altijd centraal in het programma.

Klein Geluk ondersteunt activiteiten die een positieve invloed hebben op de eigen regie en participatie van de doelgroep en op hun welbevinden. Mooie ideeën hiervoor kunnen ingediend worden via een aanvraag bij FNO voor een financiële bijdrage, zodat het plan gerealiseerd kan worden.

De eerste subsidieaanvraag kan gedaan worden tussen 1 september en 13 oktober 2022. Meer informatie over Klein Geluk op www.fnokleingeluk.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!