Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Studiedag: Verslaving en Motivatie - Meld je nu aan!

21 oktober 2015 Geen reacties

Middelengebruik en verslavende gewoonten als gamen en gokken hebben een grote impact op mensen met een lichte verstandelijke beperking en hun omgeving. Leer op de Klik studiedag op 17 november meer over Middelengebruik en/of het begeleiden van risicovol gedrag met Motiverende gespreksvoering. Abonnees ontvangen korting!

 klikstudiedagen

datumnovember

 

 

Middelengebruik

Studieochtend, Gasterij Stadzigt te Naarden In deze studieochtend leer je welke drugs en verslavende gewoonten een grote verleiding zijn voor deze doelgroep, wat voor effect ze hebben en hoe je dit signaleert. En misschien nog wel belangrijker; hoe maak je dit bespreekbaar - welke technieken zet je wel en juist niet in om de juiste ondersteuning te kunnen bieden. 

inschrijven-icoon  leesmeer-icoon

 

datumnovember

 

 

 

 

Motiverende gespreksvoering

Studiemiddag, Gasterij Stadzigt te Naarden 'Ik wil wel veranderen, maar ook weer niet!' Middelengebruik en verslavende gewoonten als gamen en gokken hebben een grote impact op mensen met een lichte verstandelijke beperking en hun omgeving. Met motiverende gespreksvoering kun je cliënten met risicovol gedrag begeleiden en hen stil laten staan bij de wensen die zij hebben en de gedragingen die zij vertonen. Je leert in deze studiemiddag gedragsveranderingen bij cliënten op gang te brengen, via het ontwikkelen van motivatie. 

inschrijven-icoon  leesmeer-icoon

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!