Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Studiedag: Seksualiteit - Meld je nu aan!

5 januari 2016 Geen reacties

Seksualiteit hoort bij mensen, dus natuurlijk ook bij mensen met een beperking. Seksualiteit is veel breder dan alleen het hebben van seks. Om mensen met een verstandelijke beperking op positieve wijze seksualiteit te laten beleven is vaak speciale aandacht nodig. Op deze studieochtend leer je hoe je deze aandacht biedt in de vorm van afgestemde vorming, voorlichting, informatie en begeleiding.

18 februari  

Seksualiteit

Studieochtend, omgeving Utrecht. Seksualiteit hoort bij mensen, dus natuurlijk ook bij mensen met een beperking. Seksualiteit is veel breder dan alleen het hebben van seks. Om mensen met een verstandelijke beperking op positieve wijze seksualiteit te laten beleven is vaak speciale aandacht nodig. Op deze studieochtend leer je hoe je deze aandacht biedt in de vorm van afgestemde vorming, voorlichting, informatie en begeleiding.

inschrijven-icoon   leesmeer-icoon

 

 

18 februari

 

 

 

 

 

 

Seksueel gedrag en geweld

Studiemiddag, omgeving Utrecht. Relaties, intimiteit en seksualiteit zijn een wezenlijk onderdeel van ieders leven, ongeacht leeftijd, geslacht, identiteit of (ernst van) een beperking. Op deze studiemiddag krijg je op luchtige en interactieve wijze inzicht in hoe je relaties, intimiteit en seksualiteit op een gezonde wijze bij mensen met een verstandelijke beperking begeleidt. Verder leer je hoe je seksueel geweld terug kunt dringen en eventueel voorkomen. Je maakt kennis met het Vlaggensysteem, een eenvoudige methodiek die snel in kaart brengt of gedrag normaal of afwijkend seksueel gedrag is. 


inschrijven-icoon   leesmeer-icoon

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!