Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Studenten organiseren inclusief muziekfestival in het Belgische Lier

30 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Vijf studenten die in het laatste jaar van de opleiding Event- en Projectmanagement in Antwerpen zitten, organiseren op zaterdag 21 mei in Lier het muziekfestival Grenzeloos: een dag lang vertier voor iedereen, met en zonder verstandelijke beperking. Inclusief dus. Het is hun bachelorproef.

In gesprek met HLN vertellen ze dat enkele groepsleden in hun directe omgeving iemand met een beperking hebben. Zo werd het plan geboren om voor die doelgroep iets te doen, maar niet enkel op hen alleen gericht. “Integendeel, we proberen er een inclusief gebeuren van te maken. Het moet een dag worden waarop iedereen aan zijn trekken komt en mensen mekaar beter leren kennen.”

Festival Grenzeloos wordt gehouden in Lier nabij Antwerpen en kent een gratis buitengedeelte en een deel in de Jezuïetenkerk waarvoor betaald moet worden. Een ticket kost 10 euro. Daarmee raken ze niet uit de kosten. Er is een crowdfunding gestart en tijdens het event zelf worden pins verkocht voor 3 euro per stuk.

Programma
Op het programma staan onder meer optredens van de Romeo’s en DJ Jack (Amai mijn klak) die bekend is van het tv-programma Down The Road. Maar er is meer vertier: je kunt je laten schminken, er zijn allerlei spelletjes en foodtrucks.

Grenzeloos duurt 21 mei van 12.00 tot 20.00 uur. De studenten hopen dat hiermee een begin is gemaakt van een lange traditie. “Het zou prachtig zijn als Grenzeloos een blijver wordt.”

Alle ins en outs over Grenzeloos vind je op de website grenzeloosfestival.be.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!