Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Stripfilm en feest voor 60 jaar zorg Amerpoort

16 oktober 2015 Door de redactie Geen reacties

Met een muziekfeest, festival, een speciale film en expositie over cliënten die al 60 jaar bij de zorgorganisatie wonen, vierde Amerpoort afgelopen weekend haar jubileum. In de film en expositie 'Als wij hen toerusten 2.0' werd met een nieuwe versie van oude beelden teruggeblikt op de tijd van de zorg door de nonnen.

Honderden cliënten en verwanten bezochten vrijdag 9 oktober het jubileumfestival ‘60 jaar Amerpoort’. Naast een zweefmolen was er een muziektent in de vorm van een kerk, knipoog naar de katholieke wortels van Nieuwenoord. In een belevingstent werden alle zintuigen geprikkeld met onder meer een aromajockey die geuren verspreidde op verzoek, smaakbelevingshapjes en muziek met meetrillende stoelen en dansvloer. Ook was er een 'silent disco' (dansen met een koptelefoon op) en de prikkelarme muziekvoorstelling Ranjaconcert.

Portretten
Een speciale plaats was ingeruimd voor de film en expositie 'Als wij hen toerusten 2.0'. Prachtige nieuwe portretten van alle cliënten die dit jaar 60 jaar bij Amerpoort wonen, hingen naast foto's van hen die in 1963 zijn gemaakt. In een speciale korte tekenfilm komen ook deze portretten terug.

Het festivalterrein werd ‘s avonds gebruikt voor een jubileumfeest voor medewerkers en vrijwilligers van Amerpoort.

Sterrenstadion
Zondagmiddag 11 oktober vierden ruim 400 cliënten nog een spetterend feest in het supportershome van de Galgenwaard in Utrecht. Tijdens deze speciale editie van het ‘SterrenStadion’, een feest in het teken van Nederlandstalige muziek en de voetbalclub FC Utrecht, werd groot uitgepakt vanwege het 60-jarig bestaan van Amerpoort.

Lees meer over het jubileum van Amerpoort op de website 60 jaar Amerpoort. Bekijk de film ‘Als wij hen toerusten 2.0’.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!