Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Stemmers met beperking oefenen op verkiezing

30 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

Zaterdag 25 augustus vond in Den Haag de eerste landelijke kiezersdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking en moeilijk lerenden plaats. Op het Binnenhof in Den Haag kwamen 130 enthousiaste deelnemers bij elkaar om zich voor te breiden op de Tweede kamerverkiezingen van 12 september.

De dag begon met verschillende workshops over politiek. Er waren rondleidingen over het Binnenhof en de deelnemers konden een kijkje nemen in de Ridderzaal en de Tweede kamer. Er werd geoefend met stemmen en er was een debat met Kamerleden van zes verschillende partijen. Met rode en groene kaarten kon het publiek laten weten of de politici te moeilijke woorden gebruikte. Herman Wegter van de Christen Unie won de prijs 'beste politicus eenvoudig praten'. Maurice de Hond maakte de uitslag van het oefenstemmen bekend. Volgens de deelnemers wordt de Socialistische partij (Sp)de grootste partij.

Op www.stemjijook.nl vind je een (foto)verslag van de dag. Ook zijn daar de standpunten van de politieke partijen op terug te vinden. Handig als je nog niet weet op wie je wilt stemmen op 12 september.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!