Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Stemmen voor en expositie van Special Award

26 augustus 2019 Door de redactie Geen reacties

Eens in de vier jaar vindt de Special Award plaats, een landelijke beeldendekunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking. De 39 genomineerden exposeren elk drie werken in de Nicolaïkerk te Utrecht, waar ze sinds half juli te bekijken zijn. Stemmen op de publieksprijs kan nog tot 1 september.

De expositie is te zien tot en met 15 september. Het werk van de kunstenaars is erg divers en varieert van schilderijen, tekeningen en keramiek tot virtueel werk.

De genomineerden voor de Special Award maken kans op verschillende prijzen van de vakjury en er is een publieksprijs. Stemmen en het werk van de kunstenaars bekijken kan op www.specialaward.nl. Daar is ook de agenda te vinden van alle activiteiten die rond de expositie en verkiezing worden georganiseerd.

De winnaars ontvangen een geldbedrag waarmee ze zich verder kunnen bekwamen in hun kunstenaarschap. De prijzen worden tegen het einde van de expositieperiode, op vrijdagmiddag 13 september uitgereikt.

De Special Award is een initiatief van Special Arts, dat zich inzet voor de ontplooiing van pure talenten door mensen met een beperking. Aan de organisatie zijn ook een galerie en kunstuitleen verbonden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!