Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Stemmen op Sporttalent met een beperking

29 augustus 2016 Door de redactie Geen reacties

Ken je iemand met een beperking die een bijzonder sporttalent heeft? Dan kun je deze in de verkiezing Sporttalent van het Jaar nomineren. Na een aantal stemrondes wordt de winnaar op 8 november tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport bekendgemaakt.

De verkiezing wordt voor de derde keer op rij gehouden. De wedstrijd heeft als doel de aandacht voor de gehandicaptensport te vergroten.

Iedereen mag een kandidaat nomineren, maar dit mag geen topsporter of een sporter met een beperking zijn die al meedoet aan een talentenprogramma vanuit sportorganisatie Noc*Nsf of een sportbond. Het gaat om onervaren of beginnende sporters, die bijvoorbeeld hun persoonlijke record hebben verbroken of een inspiratie voor anderen zijn.


Nomineer een sporter door een korte motivatie met foto of filmpje in te sturen via de stemsite sporttalentvanhetjaar.nl. Er zijn vijf stemrondes en na andere ronde gaan de stemmen weer op 0. Zo maakt iedereen evenveel kans, ook sporters die later pas genomineerd werden. Een sporter nomineren kan tot aan de halve finale. De winnaar wordt op 8 november tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport bekendgemaakt.


Vorig jaar won de 10-jarige Yanu van Leeuwen (op de foto). Hij is geboren met een korte arm en wist tijdens de Nationale Zwemcompetitie Gehandicapten een finaleplek te bemachtigen. De verkiezing is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport en Abn Amro.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!