Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Spraakboek wint Gehandicaptenzorgprijs

2 december 2014 Door de redactie Geen reacties

De Gehandicaptenzorgprijs 2014 gaat naar het boek 'Spraaktaal' van Koninklijke Kentalis. Het boek is ontwikkeld door onderzoeker Jet Isarin, die uitleg geeft over het wat, hoe en waarom van taalstoornissen. De prijs, beschikbaar gesteld door Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (Vgn) bestaat uit een beeld en een bedrag van 7.500 euro, om de kennis verder in de zorg te implementeren. Spraaktaal is bestemd voor jongeren met een taalstoornis, hun familie en begeleiders.. Het geeft hun informatie over taalstoornissen, en de werkbladen helpen hen om te denken en te praten over het leven met een taalstoornis.

De jury van de Gehandicaptenzorgprijs noemt als grote kracht dat het boek is geschreven met de jongeren zelf. "Deze cocreatie vond ook al plaats tijdens het onderzoek waarop het boek is gebaseerd, wat het boek heel sterk maakt," aldus de jury.

Dementiespel
Het dementiespel 'Weten, vergeten en ...begeleiden!' van Arianne Uijl-Blijenberg (Asvz) won de tweede prijs. Dit spel helpt begeleiders om op een aansprekende en laagdrempelige manier om te gaan met cliënten met een verstandelijke beperking en dementie.
Drie producten ontvingen een waarderingsprijs van € 750,-:

  • het Ik-boekje van Pameijer
  • de methodiek Zorg voor participatie van Koninklijke Visio e
  • een Ict-project van Swz Zorg.


Lees meer op de site van de Vgn

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!