Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Sportcultuur op werkvloer

22 november 2010 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisaties die al weten hoe ze hun cliënten goed in beweging krijgen, moeten hun kennis en ervaring delen met andere organisaties. Dat zou kunnen gebeuren tijdens netwerkbijeenkomsten, concludeerden de deelnemers aan de platformbijeenkomst van het landelijke beweegprogramma 'Zo kan het ook'.

Volgens de 'Monitor Zo kan het ook! moet er iets grondig veranderen in de cultuur van instellingen op het gebied van sport en bewegen. De vraag 'Wat hebben zorgbegeleiders nodig om aandacht te besteden aan sport en bewegen?' houdt alle zorginstellingen bezig.

De deelnemers aan de platformbijeenkomst kwamen uit diverse geledingen: van bewegingsagogen tot managers en van projectleiders tot communicatiemedewerkers. Want het creëren van een beweegcultuur vraagt om een goede samenwerking tussen alle disciplines in de zorg.

Door de handen ineen te slaan kan een sport- en beweegprogramma worden versterkt en geïnstitutionaliseerd, was de conclusie. Dit vraagt om een goede afstemming, projectmatig werken en het betrekken en trainen van medewerkers. Verder moet er via fondsenwerving geld komen om activiteiten te organiseren en materialen aan te schaffen.

Informatie op zokanhetook.gehandicaptensport.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!