Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Sportavond voor mensen met een verstandelijke beperking

2 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

In het RTL4-programma 'Mijn leven, mijn gezondheid' is een sportavond voor mensen met een verstandelijke beperking in Vlaardingen van KansPlus te zien geweest. Bezoekers van de vereniging werden geïnterviewd en gefilmd, terwijl ze aan het sporten waren in de gym- en fitnesszaal bij hun tweewekelijkse activiteit.

Kansplus Vlaardingen, een afdeling van de landelijke vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, verzorgt om de week op vrijdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur een sportavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers kunnen hier op een veilige manier sporten met andere mensen met een beperking. Op deze manier werkt deze kwetsbare doelgroep aan hun gezondheid en worden er sociale contacten onderhouden. Mensen zonder een beperking sporten er tegelijkertijd, wat de integratie bevordert.

KansPlus is een kleine vereniging, die volledig met vrijwilligers werkt. Kansplus organiseert vrijetijdsactiviteiten voor deze doelgroep door heel Nederland, en ondersteunt ook ouders en verdere familie met problemen en informatie rondom de zorg voor deze mensen.

Het item werd op zondag 1 februari uitgezonden op RTL4 en wordt herhaald op zaterdag 6 februari. Bekijk de aflevering hier terug (het item over Kansplus is te zien op 12.40 - 15.40 min).Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!