Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Sport en moeilijk verstaanbaar gedrag

20 mei 2014 Door de redactie Geen reacties

Ook veel mensen die zich soms problematisch gedragen, houden van sport. Ook voor hen is bewegen niet alleen goed, maar ook noodzakelijk en leuk. Maar sporten en bewegen kunnen in de knel komen door problematisch gedrag van de sporter. Voor begeleiders van sport- en beweegactiviteiten is nu een handleiding verschenen waarmee zij sporters beter kunnen begeleiden op moeilijke momenten.

Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties, zo heet het boekje. Het staat vol informatie, achtergronden en voorbeelden. Het boek begint met hoe een begeleider van beweegactiviteiten beter kan les geven en de activiteit zo kan organiseren dat probleemgedrag minder voorkomt. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als invloed hebben op anderen, acceptatie, contact maken en inrichting van de zaal.

Faalangst
Vervolgens wordt uitgelegd wat de kenmerken en het gedrag zijn van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, zoals introvert gedrag, faalangst, adhd, syndroom van down, autisme en epilepsie. Aan de hand van voorbeelden worden concrete tips gegeven.

Uitgegeven door stichting Onbeperkt sportief, www.onbeperktsportief.nl Prijs € 22,50.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!