Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Spelletjes om geheugen cliënten te trainen

8 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Het is best een uitdaging om een activiteit te bedenken als je een groep cliënten begeleidt met uiteenlopende beperkingen, van niet-aangeboren hersenletsel tot verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Voormalig activiteitenbegeleider Sandy Nibbering ontwikkelde met een collega allerlei spelletjes waaraan cliënten plezier beleven en waarbij ze tegelijkertijd hun geheugen trainen.

Inmiddels werkt Sandy als communicatiemedewerker bij Odion en bundelde deze hersenspellen in een kleurrijk boekwerk voorzien van tips en heldere uitleg. De spelletjes zijn gericht op snelheid, concentratie, inventiviteit en geheugen.

Het boekje bevat bekende voorbeelden als galgje of mastermind en raadspelletjes waarbij je sporters of sporttermen met de juiste sport moet linken. Met een beetje creativiteit verzin je eenvoudig meer variaties voor nog meer speelplezier.


Denk&Doe. 45 hersenspelletjes. Door Sandy Nibbering. Uitgave Odion, prijs € 10. Te bestellen via www.odion.nl/wie-zijn-wij/nieuws-van-odion/bestellen-boek-denk-en-doe.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!