Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Speeltuin als geïntegreerde werkplek

21 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

In Winterswijk verzorgen mensen met een verstandelijke beperking sinds een jaar speeltuin De Vrees. Vier medewerkers en een begeleider snoeien wekelijks de hagen, ruimen de bladeren op, maken de speeltoestellen schoon en zorgen er zo voor dat de speeltuin een gastvrije plek blijft voor kinderen uit de buurt. Het bestuur van de speeltuinvereniging die sinds 1954 bestaat, is blij met de samenwerking.

"Het is een prima gelegenheid voor de medewerkers om met kinderen en hun ouders om te gaan. En het is een mooie manier om deze kinderen en hun ouders te laten ervaren welke bijdrage deze mensen aan de samenleving kunnen leveren," aldus bestuurslid Christa Speelberg.

Regiomanager André Zweerink: "Estinea zoekt continu naar een passende werkomgeving voor cliënten, zodat zij volop zinvol kunnen meedoen in de eigen omgeving en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving."

Blad blazen
Mark Kranenburg en Martijn van Massen vertellen vol enthousiasme over hun werk. "Het werken bevalt mij goed hier. In de herfst ben ik veel aan het bladblazen. Dit vind ik erg leuk om te doen. In de zomer veeg ik en maak ik de speeltoestellen schoon. Het contact met de mensen in de speeltuin vind ik erg leuk," aldus Mark. Martijn vertelt: "Ik vind het werk bij De Vrees leuk. Ik steek graskanten af, snoei hagen en schoffel. Ik zorg ervoor dat de het bij De Vrees netjes blijft. Ik vind het een goed idee om op deze manier wat voor Winterswijk en voor anderen te betekenen.'"

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!