Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Speelgroep in Woerden voor diagnostiek zorgenkinderen

18 juli 2013 Door de redactie Geen reacties

Soms twijfelen ouders over de ontwikkeling en opvoeding van hun jonge kind. Ontwikkelt hun kind zich wel zoals verwacht? Voor een antwoord op deze en vele andere vragen kunnen ouders sinds kort terecht bij Kiekeboe in Woerden.

Bij Kiekeboe, een samenwerkingsproject van zorgorganisaties uit verschillende sectoren, worden kinderen tussen de nul en vier jaar gevolgd en geobserveerd in hun ontwikkeling zodat ouders op een laagdrempelige manier en in een kort traject antwoord krijgen op hun vragen.

Adviezen voor ouders
Een kind komt drie tot vier maanden bij Kiekeboe. Na afloop krijgen ouders tips, bijvoorbeeld over de opvoeding, passende begeleiding of hulpverlening of de schoolkeuze. Kinderen van alle kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in de regio Woerden zijn welkom bij Kiekeboe.

Twee keer per week speelt het kind een ochtend bij Kiekeboe. Op de groep wisselen individueel spel, groepsactiviteiten en observatie- en onderzoeksmomenten elkaar af. Deskundigen zoals een logopedist, fysiotherapeut of ergotherapeut kunnen eventueel worden ingeschakeld.

Samenwerkingsproject
In Kiekeboe werken drie organisaties samen die ruime ervaring hebben in de zorg voor kinderen. Trajectum is een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. Reinaerde ondersteunt kinderen en volwassenen met een beperking en KMN Kind & Co is een grote organisatie voor kinderopvang.

Kiekeboe
is gevestigd aan de Stromenlaan 132 te Woerden in het zelfde pand als kinderdagverblijf Tinkelbel. In Veenendaal is eerder een Kiekeboe project geopend.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!