Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Speelfilm over integratie van jongere met verstandelijke beperking

13 oktober 2020 Door de redactie Geen reacties

Hans Mulder en Karin Nijhof van zorgorganisatie Aveleijn bedachten meer dan tien jaar geleden om samen met professionals, amateurs en mensen met een beperking een speelfilm te maken. Ze gingen op zoek naar sponsoren en Mulder schreef het script. Deze week is het resultaat te zien en ging ‘Lina de film’ in première, over een meisje met een verstandelijke beperking.

Lina, een meisje met een verstandelijke beperking gaat, na de scheiding van haar ouders, met haar moeder en zussen Thelma en Melody wonen in een flat in Hengelo. In de film is te zien hoe Lina op zoek gaat naar vrienden, waarbij ze mag zijn wie ze is. Ze komt echter in contact met een vriendengroep die haar op het verkeerde pad brengt.

Klik schreef eerder over de inzameling voor het realiseren van de film, en het boek met het verhaal van Lina. Inmiddels is met wat vertraging en een wat lager budget dan voorzien het filmproject afgerond, waaraan acteurs met en zonder beperking meewerkten.

Afgelopen weekend was de première van ‘Lina de film’ in het Kulturhus in Borne, die daar komend weekend, op 16 en 17 oktober, ook nog is te zien. Daarna is het de bedoeling om de film op middelbare scholen te vertonen, vertelt maker Hans Mulder aan RTV Oost

Meer informatie over het project: www.project-lina.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!