Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Specialistische oogzorg voor kinderen met Down

12 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

Koninklijke Visio en het Down Centrum Nederland, locatie West Nederland, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Zij willen betere oogheelkundige zorg bieden aan kinderen met het Downsyndroom.

Het Downsyndroom is een van de meest voorkomende aangeboren aandoeningen met mentale en motorische beperkingen. Een genetische oorzaak ligt ten grondslag aan het syndroom. Een van de veel voorkomende motorisch beperkingen bij patiënten met het Downsyndroom is slechtziendheid. Door de kennis en ervaringen van Koninklijke Visio en het Down Centrum Nederland, locatie West Nederland, te bundelen willen beide organisaties nog betere oogzorg aan kinderen met het Downsyndroom bieden.

Van elkaar leren
Voor de samenwerking stelt Visio professionals beschikbaar die medewerkers van het Down Centrum Nederland, gevestigd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, en de afdeling oogheelkunde van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp gaan scholen. Het Down Centrum Nederland vertaalt nieuwe wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk en onderzoekt medische problemen met Downsyndroom verder.

De expertise en kennis op het gebied van oogheelkunde bij kinderen met het Downsyndroom wil het centrum delen met Visio. Medewerkers van Visio nemen ook deel aan overleg van het Down Centrum. Zo bundelen beide organisaties de krachten om de kwaliteit van leven van kinderen met het Downsyndroom te verbeteren.

Om de samenwerking te onderstrepen is een overeenkomst getekend. Namens Visio tekende de directeur Paul Verbrug. Kinderarts, en tevens medeoprichter van Down Centrum Nederland, Michel Weijerman en oogarts Marit Maatman zetten hun handtekening namens Alrijne Ziekenhuis en het Down Centrum.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!