Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Speciale sieraden voor mensen met kauwbehoeften

12 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

Sommige kinderen en cliënten met een verstandelijke beperking, autisme of prikkelverwerkingsproblemen willen graag ergens op bijten of kauwen. Het helpt ze omgaan met spanning en maakt ze alerter. Hiervoor zijn speciale kauwsieraden ontwikkeld. Uitgever Pica verloot onder de klik-lezers twee sieraden.

Uitgeverij Pica, bekend van verschillende onderwijsuitgaven en slimme hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld ook de Tangle, verkoopt de speciale sieraden. De kauwsieraden zijn vrolijke en stoere sieraden voor lichte, gemiddelde en sterke kauwbehoeften.

De sieraden zijn wasbaar en uiteraard niet giftig. Wel is er een leeftijdsadvies vanaf 3 jaar; dus ook voor cliënten met een lagere ontwikkelingsleeftijd is dit een aandachtspunt, omdat er vanwege het lange koord verstikkingsgevaar bestaat.


Levensduur
De sieraden zullen op den duur breken. De levensduur van de sieraden is afhankelijk van het kauwgedrag: gemiddelde gaat de ketting 4-12 weken mee. Sterke bijters kunnen de ketting al in een paar dagen stuk kauwen, bij anderen gaat de ketting 8-9 maanden mee. Het is dus raadzaam om bij de aanschaf rekening te houden met de kauwbehoefte.

Win een sieraad
Lees meer over de verschillende soorten kauwsieraden op de website van Pica. Uitgeverij pica verloot onder de klik-lezers twee Chewigem Buttons. Wil je één van deze kauwsieraden winnen? Stuur een enthousiast berichtje naar kim@uitgeverijpica.nl. Je kunt reageren tot 21 februari.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!