Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Speciale leerkrachten winnen prijzen

14 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

Voor haar meesterstuk 'Spelling leren met klanktekens en kleuren' heeft leerkracht speciaal onderwijs Brigitte van Tongeren-Versteden de Sen-onderzoeksprijs gewonnen (master special educational needs). Zij werkt bij de Mytylschool in Tilburg. De prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt.

In 2012 haalden bij Hogeschool Fontys Oso 1.200 studenten een hbo-mastergraad in de speciale onderwijszorg. Vanwege 'Passend onderwijs' is een grote vraag naar gespecialiseerde leraren. Voor passend onderwijs moeten leraren goed kunnen omgaan met verschillen tussen leerlingen in hun klas, en daar is extra scholing voor nodig.

De tweede prijs is gegaan naar Leo van 't Spijker uit Waddinxveen. Hij onderzocht de werking van een zogeheten ´bijsluiter´ voor leerlingen met een autismespectrumstoornis. Op nummer drie eindigde Florieke Mulders. Zij doceert aan de Sporthogeschool in Eindhoven en besteedde in haar onderzoek aandacht aan de communicatie met studenten in het voortgezet speciaal onderwijs. Haar conclusie: contact met leerlingen gaat beter op basis van vriendelijk leidinggeven.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!