Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Special Media Awards viert eerste lustrum

30 augustus 2023 Redactie Klik Geen reacties

Zorgorganisatie Amerpoort gaat alweer voor de vijfde keer de Special Media Awards organiseren, een lustrum dus. De uitreiking van de prijzen is dit jaar op woensdag 8 november. Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creatie aanmelden tussen 1 september en 1 oktober.

Ook dit jaar zal Beeld & Geluid in Hilversum weer het decor zijn van het spektakel, waar het allemaal draait om een positieve deelname van mensen met een verstandelijke beperking aan het online leven. Zij laten door middel van hun TikTokfilmpjes, radio- of YouTube-uitzendingen, Instagramposts of podcasts zien hoeveel plezier ze beleven online. En hoe digivaardig ze zijn.

Bedenker en projectcoördinator Sonja Heijkamp ziet jaar op jaar de bekendheid van de Special Media Awards toenemen. “We zien elke editie een toename in het aantal deelnemers en er melden zich steeds meer nieuwe mediamakers aan.” Vorig jaar waren er 170 inzendingen, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2021. De livestream wordt ook steeds beter bekeken.

De aftermovie van de Special Media Awards 2022 is nog altijd te bekijken.

Aanmelden
Mediamakers met een verstandelijke beperking die zich willen aanmelden voor de jubileumeditie, kunnen dit tussen 1 september en 1 oktober doen via de website www.special-media-awards.nl. Een vakjury van bekende Nederlandse mediamakers verdeelt ze onder in categorieën en beoordeelt ze.

Het doel achter de Special Media Awards is om bij te dragen aan een mediawijze, inclusieve digitale samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking actief betrokken zijn. Het event vindt plaats in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid.

Al duurt het nog even voor de awards uitgereikt worden, zeker is al dat Kevin van den Berg en Irene Moors weer zullen gaan presenteren. Amerpoort en alle partners in dit project (waaronder Netwerk Mediawijsheid, VGN, LFB, Kenniscentrum LVB, gehandicaptenzorgorganisaties en vele anderen) kijken uit naar een sprankelend en feestelijk event!  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!