Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Special Arts wint kunstprijs

7 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

Stichting Special Arts Nederland heeft de Kunstfactorprijs, voor kunst en samenleving, gewonnen. Special Arts won de prijs vanwege de actieve bijdrage die de stichting levert aan het met kunst bezig zijn van mensen met een handicap.

De Kunstfactorprijs beloont geen artistieke verdiensten beloont, maar de inspanning voor de actieve kunstbeoefening. Klaaske de Vos, directeur van Special Arts, ontving uit handen van juryvoorzitter en burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen een sculptuur van kunstenares Sonja Besselink. De prijs is een initiatief van Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst.

Het werk van Special Arts levert volgens de jury "niet alleen ontroerende en mooie kunst op, het verrijkt ook het leven van mensen met een handicap en versterkt de verbinding met de rest van de samenleving. Special Arts levert hieraan een bijdrage door het zichtbaar maken van kunst door mensen met een handicap en door onderzoek, kennisverspreiding en het leggen van verbindingen."

Op de foto: Klaaske de Vos van Special Arts ontvangt de Kunstfactorprijs uit handen van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht - foto Hanne Nijhuis.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!