Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Solovoorstelling over ervaring als jonge mantelzorger

10 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Trainingsacteur Tanja Verheijen heeft een solovoorstelling gemaakt over haar persoonlijke ervaring als jonge mantelzorger: Ik draag, ik draag wat jij niet ziet. Spelend en zingend schetst zij het publiek welke impact de zorg voor een ernstig ziek of gehandicapt kind heeft op gezonde broertjes en zusjes binnen een gezin.

In een kort filmpje op haar website vertelt Tanja hoe ze dit aanpakt en waarom ze haar verhaal kwijt wil. “Ik was die jonge mantelzorger, die die zware mantel droeg, die niemand zag. En wie weet kan de voorstelling het verschil maken voor een aantal jonge mantelzorgers van nu.” Hoewel het haar persoonlijke verhaal is, zal het toch heel herkenbaar zijn voor vele anderen die iets soortgelijks meemaakten.

Op locatie
Tanja speelt de voorstelling – die drie kwartier duurt - op locatie, bijvoorbeeld bij zorgorganisaties of koepelverenigingen waar men (professioneel) betrokken is bij intensieve zorg voor kinderen en hierbij ook oog heeft voor het gezin.

Voor wie de voorstelling niet naar een bepaalde locatie kan halen, is er op 21 september en 19 oktober een voorstelling in een kleine theaterzaal in Heerhugowaard, aanvang om 20.15 uur. Na afloop is er een nabespreking. Kaarten (à 10 euro) zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar
info@tanjaverheijen.nl.

Ander werkveld
Tanja Verheijen was docent en cursusontwikkelaar Gebarentaal, tot ze zich afvroeg: wat als alles mogelijk was? Dan zou ze kiezen voor iets met acteren. Daarmee koos ze voor een compleet ander werkveld. Ze volgde de opleiding Acteur in het bedrijfsleven van WWLA en geeft nu onder meer trainingen aan studenten van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast gaf de switch haar ook de inspiratie om de voorstelling Ik draag, ik draag wat jij niet ziet te maken.  |

Meer informatie op
www.tanjaverheijen.nl

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!