Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Smakelijkere maaltijd door samen koken met vrijwilligers

11 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

Bewoners van SDW-woonvorm Boerhaave in Wouw klaagden al een tijdje over het warme eten. Ze vonden de maaltijden niet vers en niet lekker. De bewonersraad trok aan de bel. De oplossing: er is een ‘kookcirkel’ gestart, met hulp van vrijwilligers.

Bij de Wouwse zorgwoning kwam het goed uit dat sommige bewoners wilden leren koken. Zo konden ze bij het op smaak brengen van de maaltijden gelijk het geleerde in de praktijk brengen.

Voor twee dagen in de week kregen ze kookrooster alleen niet rond. Tijdens een bijeenkomst voor mantelzorgers en vrijwilligers startten ze een ‘kookcirkel’. Vrijwilligers en familie koken nu om de beurt op maandag, samen met een bewoner. En het eten is nu veel lekkerder, zeggen de bewoners.


Vrijwilligers gezocht
SDW is erg te spreken over het initiatief, omdat het de samenwerking met vrijwilligers verbetert en uitbreidt. SDW zoekt nog meer vrijwilligers voor de kookcirkel. Mensen van Boerhaave deelden daarvoor onder meer folders uit in het dorp. Zo bereikte de oproep Otto, die sinds kort als vrijwilliger kookt voor en met de bewoners op maandag. Wie volgt?

Kijk op de site van SDW voor meer informatie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!